Poullan-sur-mer
+33(0)2 98 74 26 39

Poullan-sur-mer

Poullan-sur-Mer
In het Bretons: ‘Poul - Lann' in het Nederlands: ‘de parochie van de hermitage' Bevolking: 1490 inwoners, de 'poullanais' geheten.
Op 7 km van Douarnenez, 10 km van Pont - Croix, op 25 km van de Pointe du Raz, deze gemeente heeft enerzijds de rust van het platteland en anderzijds een ligging aan zee. Een cocktail die vooral door wandelaars op de wandelpaden wordt gewaardeerd.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

• De wandel-, fiets- of mountainbikepaden; het kustpad - GR 34.
• De buitengewone megalithische monumenten: menhir en dolmen van Lesaff, ‘overdekte wandelgang‘ van Lesconil(ongeveer 3000 v.Chr.).
• De kerken en kapellen: parochiekerk van de XVIIe eeuw, kapel Notre - Dame-de - Kerinec (XIIIe eeuw) en buiten preekstoel, Chapel St They (herbouwd in 1766) en de groene omgeving. Mooie promenade (trimbaan) bij de ingang van de stad.

VIDEO

ACTIVITEITEN EN BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DE BUURT VAN POULLAN-SUR-MER

De Molen van Keriolet

Deze indrukwekkende watermolen staat in het hart van een beschermde vallei op loopafstand van de Pointe du Millier in Beuzec Cap Sizun.
Hij werd in 2008 gerestaureerd en sindsdien produceert hij meel. Bekijk zijn grote wiel en bakken en de stenen die het koren malen voor dit heerlijke meel…

Mahalon

Ontdekkingsroute

De ‘Ontdekkingsroute' brengt u naar Mahalon om kennis te maken met deze mensen hier die creëren, transformeren, repareren.
De ‘Ontdekkingsroute‘ loopt de hele zomer langs Mahalon en Cap Sizun, en biedt een combinatie van interessante bezoeken en openlucht-activiteiten.

Audierne

Een haven in de stad

Op een paar kilometer afstand van de Pointe du Raz en Quimper, biedt Audierne de charme van een Bretonse haven met geanimeerde kades en smalle straatjes vol geschiedenis.

Te bekijken: het strand van Trescadec – de haven van de Baai van Audierne – de Goyen Vallei

video pointe & port du Brézellec